zondag 10 juli 2011

Egberts & Co Groningen (Drogist)

Heb een paar flesjes van Egberts & Co Groningen , dit was een drogist in Groningen. In de flesjes zat jachtwater (tegen haarluis)


Flesje met origineel etiket

Egberts & Co.
Groningen, 1926
een fles hoofd eau-de Cologne met afbeelding van een moeder die het haar van haar kind ontluist);
"Hoofd eau de Cologne (vachtwater); Doodt onmiddellijk alle levend onrein; onmisbaar voor schoolgaande kinderen"

Frankfurter Emaillewerke

9 opmerkingen:

  1. Kan iemand mij helpen aan de namen, adressen van nabestaanden van de familie Egberts van de reclameslogan "Daar gaan ze Jan, Egberts Hoofd Eau de Cologne". Deze reclame hing vroeger bij de Rabenhauptviaduct in Groningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag zouden wij in contact komen met de vinders van de flesjes met etiket zoals hierboven aangegeven, aangezien wij familie zijn van de kunstenaar Sierd Geertsma, die veel reclameuitingen en advertenties verzorgde in de jaren 20/30 van de vorige eeuw in Groningen. Kunt u ons emailen svp op: tj.geertsma@planet.nl. Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Blogger, ik zou de foto van het flesje van Egberts & Co graag gebruiken voor een boekje in eigen beheer met een verhaal over een jongetje die in Smeerling op een stortplaats zo'n flesje vond. Ik heb weliswaar het flesje maar zou het dolgraag afbeelden met etiket. Als ik het mag gebruiken heb je het dan in hogere resolutie voor me? Hanne Wilzing hannewilzing@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb eenzelfde soort flesje als de foto boven c.a. 23,5 cm hoog met de tekst Egberts en co Groningen welke ouderdom heeft deze. Hij lijkt in mallen te zijn gemaakt gezien de doorgetrokken lijn aan beide zijden van het glas Jan Wanders wananb@planet.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb in mijn tuin ook een flesje gevonden, ruim 12 cm hoog, zonder etiket

    BeantwoordenVerwijderen