zondag 7 augustus 2011

1/8 liter Beugel Flesje N.V. "Lijempf", Leeuwarder Ijs- en Melk Producten Fabrieken

1/8 liter Beugel Flesje N.V. "Lijempf", Leeuwarder Ijs- en Melk Producten Fabrieken

Beugel is vervangen voor een huidig model , de oude was te roestig om nog te redden. wat de inhoud van het flesje was is bij mij onbekend, datering zal zo in de jaren 30 liggen




Historie van Lypack B.V.

In 1912 wordt de Leeuwarder Ijs en Melk Producten Fabriek (Lijempf) opgericht door Jan Evert Scholten, gevestigd in Leeuwarden. Het was een groep van bedrijven verantwoordelijk voor de productie van blokken ijs (van water) en melkproducten (boter en kaas). De fabriek verwerkte zo’n 20 miljoen kg melk.


In 1914 wordt de eerste fabriek in Nederland opgericht die melkpoeder produceert door middel van sproeidrogen, gevestigd in Drachten.

In 1937 bestond Lijempf uit 13 fabrieken, 1200 werknemers en had het bedrijf een omzet van 12 miljoen gulden.

In 1938 werden de eerste babyvoedingen geproduceerd. Dus Lypack is onderdeel van een bedrijf dat meer dan 70 jaar ervaring heeft in babyvoedingen.



In 1978 heeft Lijempf (als onderdeel van de Wessanen Group) een fabriek opgezet in Leeuwarden voor het droogmengen en verpakken van babyvoedingen. Vanaf 1989 werd er voornamelijk geproduceerd voor Bebelac, het grootste merk van Lijempf.

In 1993 werden alle activiteiten van Wessanen omtrent babyvoedingen overgenomen door Nutricia (nu Danone). Door een reorganisatie bij Nutricia in 1999, werd de fabriek verkocht aan Hyproca Dairy Group en kreeg het bedrijf de naam Lypack B.V..

Tegenwoordig is Lypack een van de weinige particuliere onderneming in Nederland, gericht op het droogmengen en verpakken van babyvoedingen. Het voldoet aan de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen voor de productie van babyvoeding. Er worden babyvoedingen geproduceerd voor grote A-merken (Mead Johnson, Friesland).

Lypack produceert niet onder eigen merken. Alle producties zijn voor derden. Het is een duidelijke keuze de focus te leggen bij het produceren voor derden en niet voor het vermarkten en produceren van eigen merken.

1 opmerking:

  1. Hey thanks for following Dumpdiggers and reading my English. I cannot read your German, nor is the handy translation option coming up when I try to activate that plugin. Strange. So I cannot read a word of your blog but I can tell its cool and original by the quality of the pictures. Keep it up - and translate to English for Anglos like me.

    BeantwoordenVerwijderen